Busreglement

Voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs is er leerlingenvervoer georganiseerd. Het is een wettelijk recht om vervoerd te worden. Rechten brengen ook verplichtingen mee:

 1. De leerlingen moeten klaar staan voor de aankomst van de bus.
 2. De leerlingen moeten steeds op dezelfde plaats in- en uitstappen. Het is de leerlingen verboden de bus te verlaten op een niet voorziene halte. Uitzonderingen worden toegestaan door de schooldirectie na een schriftelijke vraag van de ouders en na gegronde redenen.
 3. De leerlingen staan onder de verantwoordelijkheid van de busbegeleider vanaf het moment van instappen tot bij het uitstappen. Na het verlaten van de bus bevinden de leerlingen zich niet meer onder de hoede van de begeleider/chauffeur. De ouders van de vervoerde leerling dragen de volle verantwoordelijkheid en dienen de nodige schikkingen te treffen om de aan hun hoede toevertrouwde kinderen aan de halte op te vangen langs de zijde van de weg waar de bus stopt. Indien de ouders niet aanwezig zijn, dient de leerling terug naar de buitenschoolse opvang gevoerd te worden waar hij/zij op een door de schooldirecteur vastgesteld uur –worden. (behalve indien ouders schriftelijk verklaren dat hun kind bij afwezigheid aan de deur van de woning of overeengekomen plaats dient afgezet te worden.)
 4. De ouders dienen de begeleider/chauffeur te verwittigen van de voorziene afwezigheid van hun kind.
 5. De leerlingen dienen zich te gedragen volgens de richtlijnen van de begeleider (bij diens afwezigheid, naar de chauffeur). De leerlingen moeten op hun vaste plaats blijven zitten. Ze mogen niet rechtstaan, noch rondlopen. De leerlingen mogen ramen noch deuren bedienen. De leerlingen praten met de hen onmiddellijk omringende leerlingen. Het is verboden te roepen, te zingen of luidruchtig te zijn. Het is toegelaten om naar muziek te luisteren of een spelletje te spelen zonder dat het andere personen stoort. De school is niet verantwoordelijk voor schade of verlies.Bellen, foto's nemen, sms’en met een GSM is verboden. Roken, eten, snoepen of drinken in de bus is niet toegelaten. Bij het aanwezig zijn van een veiligheidsgordel dient deze verplicht vastgeklikt te worden.
 6. De ouders zijn verantwoordelijk voor de schade die hun kind aan de bus brengt.
 7. Bij klachten of moeilijkheden wenden de ouders zich steeds tot de directie.
   
  Het niet naleven van het bus reglement of slecht gedrag van de leerling kunnen aanleiding geven tot orde- en tuchtmaatregelen. Onze school ligt op de linkeroever van het kanaal Gent-Terneuzen. Tevens ligt ze in de onmiddellijke omgeving van de expresweg Antwerpen-Zeekust. De leerlingen worden met de schoolbussen opgehaald in volgende gemeenten :
   
  Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Desteldonk, Ertvelde, Kluizen, Moerbeke-waas, St. Kruis-Winkel, Wachtebeke, Overslag, Zelzate, Stekene, Lochristi, Eksaarde, Zeveneken, Rieme, Doornzele, Wippelgem, Evergem, Sleidinge, Oosteeklo.

Downloads

Enkele interessante downloads:

maandmenu (maart 2020)*

reglement en engagementsverklaring

*Indien u vragen heeft omtrent allergenen in onze aangeboden eetmalen, kan u steeds terecht op het volgende nummer : 09 370 73 78 (= keuken PTI Eeklo waar de schoolmaaltijden dagelijks worden samengesteld).

Onze visie

Onze school staat garant voor 3 belangrijke pijlers:

 • Dynamisch-affectieve begeleiding
 • Cognitieve vorming en schoolvaardigheden
 • Sociale vaardigheden

Lees de volledige Schoolvisie

Wist je dat?

Onze school ook actief is op facebook? bezoek onze facebook pagina